INFORMACIÓ SOBRE EL COVID-19

— ¿Què és el Covid-19? —

El Covid-19 es va identificar per primer cop a Xina, concretament a Wuhan, la capital de la província de Hubei. Des d'aquell moment, el virus s'ha anat propagant i actualment hi ha infectats en uns 190 països.

El 11 de març, l'OMS va declarar el virus com una pandèmia

El Covid-19 és una malaltia infecciosa produida pel virus SARS-CoV-2.  Pertany a la familía del coronavirus, per això també es coneix amb aquest nom. L'origen del virus és zoonòtic, el que vol dir que va passar d'un animal a un humà.

El Coronavirus es contagia a través de la saliva, fet que explica la seva ràpida expansió.

A Catalunya, el telèfon habilitat per les consultes del coronavirus és el 061.

Per tal d'evitar més contagis del Covid-19, governs de tot el món han pres mesures. S'han anulat vols, viatges i tot tipus d'events. També s'han tancat les escoles i els establiments que no són de primera necessitat. A més a més, hi ha en vigor confinaments i cuarentenes.

— Símptomes —

Els principals símptomes del Covid-19 són:

 Febre, tos seca, dificultats per respirar i cansament

Altres sensacions que es poden notar són: Mal de gola, diarrea, congestió nasal i altres tipus de dolor.

En algunes persones la malaltia pot esdevenir greu, però generalment tots aquest símptomes solen ser lleus i apareixen de manera gradual.


— Mesures per evitar el contagi —

Les mesures que cal pendre per evitar el contagi del coronavirus són:

-Rentar-se les mans sovint.

-Mantenir una distància prundencial amb les altres persones (mínim un metre).

-Quan es tos o s'estornuda: Tapar-se la boca amb el colze o amb un mocador d'un sol ús.

-Evitar compartir menjar i estris sense netejar-los adequadament.

A més a més d'aquestes mesures, per parar la propagació del virus ens hem de quedar a casa i sortir només si és imprescindible. A continuació, us deixo un video on s'explica com rentar-se bé les mans.

— El coronavirus arreu del món—

Actualment l'epicentre de la pandèmia es troba a Europa, segons ha afirmat l'OMS.

Itàlia té uns 80.000 contagiats i més de 8.200 morts. Espanya, per la seva banda, té gairebé 58.000 contagis i més de 4.300 morts.

A França, els contagis han augmentat drasticament els últims dies, i ja tenen uns 30.000 contagis i 1.700 morts. Alemanya té 42.000 contagis i 253 morts.

Fora d'Europa, Estats Units és la nació amb més contagiats, uns 86.000 aproximadament. A la Xina, els contagis van diminuint cada dia i les mesures d'aïllament començen a alçar-se.

En tot el món hi ha uns 537.042 casos confirmats, 24.110 morts i 123.368 persones donades d'alta.

L'imatge de dalt ens mostra un mapa amb els casos actius al món. Totes les dades són de la setmana del 23-3 fins el 29-3.

Per estar informats del que passa cada dia amb relació amb el coronavirus podeu consultar la pàgina web de l'Organització Mundial de la Salut:   https://www.who.int/es


INS Manuel de Montsuar
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis!